Hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp verbruik je zo’n 60 procent minder gas! Daarnaast zijn er nog twee andere voordelen; je kunt subsidie krijgen voor zo’n warmtepomp en je energierekening gaat omlaag.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met een gewone cv-ketel op gas. De hybride warmtepomp zorgt voor het grootste deel van de warmte in huis. Daarnaast ondersteunt zo’n warmtepomp de cv-ketel als het te lang duurt voordat het huis is opgewarmd of als het buiten erg koud is. De pomp onttrekt de warmte aan de buitenlucht en gebruikt dit om het huis te verwarmen.

Is jouw ketel ouder dan 12 jaar, dan raden wij je aan om na te gaan denken over een nieuwe ketel met een hybride warmtepomp. Heb je een ketel die minder dan vijf jaar oud is? Dan raden wij aan om een hybride warmtepomp toe te voegen. De cv-ketel kan dan, net zoals de warmtepomp, nog ongeveer 14 jaar mee.

Voor- en nadelen

Een aantal van de voordelen zijn hierboven al besproken. Een warmtepomp zorgt ervoor dat zowel je gasverbruik als je energiekosten omlaag gaan. Ook vermindert het je CO2-uitstoot aanzienlijk en daarom krijg je bij een dergelijke aankoop een subsidie tot wel €2700 euro.

Er zijn ook nadelen aan dit product. Zo is het een vereiste dat het huis goed geïsoleerd is en dat er naast de cv-ketel voldoende ruimte is om zo’n warmtepomp te plaatsen. Ook is het een nadeel dat de buitenunit geluid maakt als de ventilator draait.

Remeha Elga Ace

De Remeha Elga Ace is de hybride warmtepomp die het beste uit de tests is gekomen. Vooral de prijs/kwaliteit verhouding is een reden waarom veel mensen deze pomp kopen. De Elga Ace werkt perfect samen met iedere cv-ketel. Daardoor zou de cv-ketel nooit meer warmte produceren dan nodig is. Dat is de reden waarom deze warmtepomp zo ontzettend duurzaam is. Zoals al eerder besproken kun je met zo’n warmtepomp 60 procent besparen op je gasverbruik.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Onze experts helpen je graag verder!