Hybride warmtepomp kosten

Concrete
Hybride warmtepomp kosten

Dat een hybride warmtepomp steeds populairder wordt, is geen geheim. Vooral de duurzaamheid en het verlagen van de energierekening speelt hierin een belangrijke rol. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een hybride warmtepomp.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt op energie en elektriciteit. Deze pomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt deze om het huis te verwarmen. Daarnaast werkt een hybride warmtepomp samen met de cv-ketel. Wanneer het buiten erg koud is of wanneer het huis sneller verwarmd moet worden, ondersteunt de cv-ketel de warmtepomp. Met een hybride warmtepomp kan tot wel 60 procent van jouw energierekening worden bespaard!

Img 0357

Kosten van een hybride warmtepomp

Allereerst moet je overwegen of je een hybride warmtepomp met of zonder cv-ketel wilt. Als je cv-ketel ouder is dan 12 jaar, raden we aan om te kijken naar een warmtepomp met cv-ketel. Als je cv-ketel minder dan vijf jaar oud is, raden we je aan om er een te kiezen zonder cv-ketel. De ketel kan dan nog ongeveer 14 jaar mee net zoals de warmtepomp.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal kW dat je wil. Over het algemeen kosten de goedkopere hybride warmtepompen tussen de € 5.000 en € 8.000 inclusief installatie en exclusief de cv-ketel. Er kunnen ook bijkomende kosten zijn. Bijvoorbeeld eventuele aanpassingen aan de cv-installatie en meterkast. Voor de aanschaf kun je een subsidie ontvangen van ongeveer €2.500, dat is gemiddeld 30% van het aankoopbedrag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Remeha Elga Ace

Een van de best geteste hybride warmtepompen is de Remeha Elga Ace. Deze pomp werkt samen met iedere cv-ketel. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding een reden waarom veel mensen voor deze pomp kiezen. Om te weten te komen hoe duur dit type warmtepomp is kun je contact met ons opnemen.

Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. Onze experts helpen je graag verder!

Img 0356

Uw Naam*

Adres*

Postcode*

E-mail*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Opmerking*

Veelgestelde vragen
Zijn jullie aangesloten bij een brancheorganisatie?
Kom ik in aanmerking voor subsidie op mijn hybride warmtepomp?
Wat is het contract preventief onderhoud voor daken?
Welke diensten leveren jullie?