Concrete
Radiatoren: van modern tot klassiek

Radiatoren plaatsen kan in alle soorten en maten. Rutten Loodgieters kan u hierbij optimaal adviseren. Als u op zoek bent naar radiatoren voor uw (nieuwe) woning, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren alle soorten designradiatoren: van modern tot klassiek, van hout tot metaal en van wand tot hoek. Ook vrijstaande modellen. Zoals u leest is de keuze bijna oneindig, wat maakt dat er voor ieder type woning of (bedrijfs)pand een perfecte radiator bestaat. Wij zullen een radiatorplaatsen zoals u dat wilt.

Radiatoren plaatsen naar uw wens

Met een stel nieuwe radiatoren kunnen we uw huis nét dat beetje extra geven. U staat versteld wat dit voor de uitstraling van uw huis kan betekenen. Tevens zijn er diverse mogelijkheden met thermostaatkranen om de warmteregeling nóg beter op de ruimte af te stemmen. Vroeger waren radiatoren vaak het lelijke eendje in huis. Dit kwam doordat er vaak maar één of twee verschillende modellen voorradig waren.

Tegenwoordig wordt een radiator vaak als design object gezien. Zoals u leest kan er met behulp van thermostaatkranen rekening worden gehouden met de warmteregeling per ruimte, waardoor nieuwe radiatoren plaatsen overal in huis of uw (bedrijfs)pand mogelijk is.

Verschillende typen radiatoren plaatsen

Als u gaat kijken naar het plaatsen van nieuwe radiatoren, komt u al snel een aantal verschillende typen tegen. Deze worden aangegeven met een code van 2 cijfers. Het eerste cijfer staat voor het aantal platen en het tweede cijfer staat voor het aantal convectoren. Om het even simpel uit te leggen: aan de kant van de radiator waar het water doorheen stroomt, zit een plaat. Deze plaat kan weer worden voorzien van convectoren. Dit zou aan de binnen- of achterkant kunnen. Door rekening te houden met de afmetingen, de hoeveelheid platen en het aantal convectoren wordt de capaciteit bepaald in Watts. Hierbij geldt de vuistregel: hoe hoger het typenummer, hoe hoger de warmteafgifte en het vermogen van de radiator. 

  • Type 11 radiator: 1 plaat en 1 convector;
  • Type 20 radiator: 2 platen maar geen convector;
  • Type 21 radiator: 2 platen en 1 convector;
  • Type 22 radiator: 2 platen en 2 convectoren;
  • Type 33 radiator: 3 platen en 3 convectoren.

Installatiebedrijf Rutten Loodgieters assisteert u uieteraard bij het maken van de beste keuze voor uw nieuwe radiatoren. Bovenstaande geldt als een korte introductie tot de verschillende typen radiatoren die op de markt te vinden zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem dan contact op met Frank Rutten

Technician
Veelgestelde vragen
Zijn jullie aangesloten bij een brancheorganisatie?
Kom ik in aanmerking voor subsidie op mijn hybride warmtepomp?
Wat is het contract preventief onderhoud voor daken?
Welke diensten leveren jullie?