hybride warmtepomp terugverdientijd

Concrete

Bij Rutten loodgieters merken we dat Hybride warmtepompen steeds populairder worden. Dat is dan ook niet gek, aangezien deze pompen zo’n 60% minder gas verbruiken en gas alsmaar duurder wordt. Vooral nu de prijzen stijgen is het op lange termijn beter voor je portemonnee om hierin te investeren. Maar wat is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?

Gemiddelde terugverdientijd hybride warmtepomp?

Om een berekening te kunnen maken van de terugverdientijd van een hybride warmtepomp, is het belangrijk om de aanschafprijs te weten. De prijs van een hybride warmtepomp kan namelijk een stuk lager uitvallen als je de mogelijkheden die je hebt goed benut. Er is vanuit de overheid subsidie (ISDE) beschikbaar voor de aanschaf van een hybride warmtepomp, tegelijkertijd gaat ook de maandelijkse energierekening flink omlaag.

Als je het hebt over de gemiddelde hybride warmtepomp prijs (4KW) ligt dit meestal tussen de €5.000 en €8.000 euro. Doorgaans zullen de meesten in aanmerking komen voor subsidie. De overheid subsidieert ongeveer zo’n 30% van de aanschafprijs van een hybride warmtepomp. 

Img 0357

Wanneer hybride warmtepomp vervangen?

Zoals zoveel dingen is dit in de praktijk een lastige vraag om antwoord op te geven zonder alles over de woning te weten. De isolatie van je woning, je cv-ketel en de oppervlakte van je woning of pand zijn zaken die een groot verschil kunnen maken op het antwoord van deze vraag. 

Als we het verhaal wat oversimplificeren zit je naar deze tijden te kijken:

  • Verbruik je relatief weinig gas (minder dan 1000m3 per jaar)? Dan valt er minder winst te behalen en ligt de terugverdientijd vaak boven de 10 jaar. 
  • Verbruik je relatief veel gas (meer dan 1000m3 per jaar)? Dan bespaar je meer (tussen de €350-600 op jaarbasis) en ligt de terugverdientijd tussen de 5-7 jaar.
  • Het rendement van een hybride warmtepomp ligt overigens tussen de 300 en 400% en verbruik je dus zo'n 60 procent minder gas! Daarnaast is er nog het voordeel dat je 30% van je hybride warmtepomp vergoed kan krijgen door de overheid. Bekijk deze link voor de voorwaarden.

Dus, wat is nu de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?

Wat goed is om te begrijpen over de prijs van de hybride warmtepomp is dat het een investering is in jouw woning of pand die je vandaag de dag een hoop zal gaan besparen op je energierekening. Zo houd je meer geld over voor dat waar je zelf graag geld aan uit wil geven. 

Is jouw ketel ouder dan 12 jaar, dan raden wij je aan om na te denken over een nieuwe ketel met een hybride warmtepomp. Heb je een ketel die minder dan vijf jaar oud is? Dan raden wij aan om een hybride warmtepomp toe te voegen. De cv-ketel kan dan namelijk nog ongeveer 14 jaar mee, net zoals de warmtepomp.

De terugverdientijd ligt in het meest optimale geval op een paar jaar. Verbruik je doorgaans minder gas dan kun je rekenen op zo’n vijf tot tien jaar. Hoe dan ook bespaar je vrijwel direct op je maandelijks terugkerende kosten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Vragen of contact over de terugverdientijd?

Voor meer informatie over de terugverdientijd van een hybride warmtepomp kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers geven u graag advies.

Img 0356

Uw Naam*

Adres*

Postcode*

E-mail*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Opmerking*

Veelgestelde vragen
Zijn jullie aangesloten bij een brancheorganisatie?
Kom ik in aanmerking voor subsidie op mijn hybride warmtepomp?
Wat is het contract preventief onderhoud voor daken?
Welke diensten leveren jullie?