Hybride warmtepomp kopen

Concrete

Er is veel vraag naar hybride warmtepompen de laatste tijd. Veel mensen vragen ons naar de voordelen, wanneer zij een hybride warmtepomp kopen. Hieronder lees je informatie over de verschillende zaken die komen kijken bij een hybride warmtepomp kopen. Waar moet je aan denken nadat wij de pomp hebben geïnstalleerd.

Waarom een hybride warmtepomp kopen?

Er zijn veel redenen om een hybride warmtepomp aan te schaffen. Daarbij zijn er overigens wel dingen om rekening mee te houden. Hieronder een kort overzicht van de voordelen en de kanttekeningen:

Voordelen

 • Hybride warmtepompen verbruiken zo’n 60 procent minder gas
 • De overheid verstrekt subsidie voor de aanschaf van Hybride Warmtepompen via de ISDE regeling: link
 • De energierekening gaat flink omlaag met jaarlijks €200 tot €600 euro volgens de consumentenbond
 • Met de huidige energieprijzen verdient een hybride warmtepomp zich terug bij een energieverbruik vanaf 1500m3 gas per jaar. Hoe meer verbruik, hoe meer de besparing!

Kanttekeningen:

 • De aanschafkosten van een hybride warmtepomp liggen tussen de €5.000 en €8.000 euro. Hier gaat vaak de subsidie nog van af.
 • De hybride warmtepomp is vooral geschikt voor goed geïsoleerde woningen. 
 • Er moet genoeg ruimte zijn naast de CV-ketel om de hybride warmtepomp te plaatsen.
 • Er wordt minder gas verbruikt, maar het elektriciteitsverbruik zal wat toenemen. Per saldo levert dit bij een generiek ontworpen systeem alsnog kostenbesparing op. Wel is het iets om rekening mee te houden.
 • Warmtepompen werken het beste met lage CV-watertemperaturen. Hierin halen ze het meeste rendement. 

Vragen over types of installatie?

Voor meer informatie over hybride warmtepomp kopen kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers geven u graag advies

Img 0357

Wanneer kan ik het beste een hybride pomp kopen?

Los van de bovenstaande voordelen zijn er ook andere redenen om een hybride warmtepomp te kopen. Bij Rutten Loodgieters maken we gebruik van de volgende vuistregel om te bepalen of het het waard is om te investeren in een hybride warmtepomp:

 • Wanneer je CV-ketel inmiddels ouder is dan 12 jaar adviseren we je om een nieuwe ketel en hybride warmtepomp te kopen. De cv-ketel is in dit scenario vaak aan vervanging toe en vooral met de stijgende energierekeningen is dit een geschikt moment om te investeren.
 • Als de ketel minder dan 5 jaar oud is, is het vaak niet van belang om hem te vervangen. De meeste cv-ketels hebben een levensduur van zo’n 15 jaar. Het is altijd goed om te oriënteren of je geld kunt besparen met een hybride warmtepomp. We hebben daar een artikel voor geschreven, lees hem via deze link.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Uw Naam*

Adres*

Postcode*

E-mail*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Opmerking*

Veel gestelde vragen
Zijn jullie aangesloten bij een branchorganisatie?
Kom ik in aanmerking voor subsidie op mijn hybride warmtepomp?