Hybride warmtepomp werking

Concrete

Steeds meer mensen kiezen voor een hybride warmtepomp, maar wat is het precies en wat is de werking van zo'n pomp? In dit artikel vind je de antwoorden op deze vragen.

Wat is een hybride warmtepomp?

Laten we beginnen met wat een hybride warmtepomp is. Een hybride warmtepomp is een systeem dat jouw woning geheel of gedeeltelijk voorziet van verwarming. Deze warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht. Deze pomp werkt op elektriciteit. Daarom is deze zo goed voor het milieu. Bovendien werkt deze pomp samen met de cv-ketel. Wanneer het buiten erg koud is of het huis sneller verwarmd moet worden, zal de cv-ketel de pomp ondersteunen. Door gebruik te maken van een hybride warmtepomp kun je tot wel 60 procent besparen op jouw energierekening!

2020 24 November 07

Wat is de werking van een hybride warmtepomp?

De werking van een hybride warmtepomp verschilt per systeem. Toch is er wel een grote overeenkomst tussen de pompen. Iedere pomp maakt gebruik van een warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar onttrekt warmte aan de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens verhoogd door gebruik te maken van een koudemiddel.

Eerst wordt het koudemiddel verbrand tot een gasvormige toestand. Vervolgens wordt dit gas naar een compressor geleid en daar onder zeer hoge druk gezet. Het gevolg hiervan is dat de temperatuur veel hoger wordt. Daarna zet de condensor dit zeer hete gas weer om in vloeistof, waarbij warmte vrijkomt. Uiteindelijk wordt deze warmte gebruikt om je huis en leidingwater te verwarmen. Zo krijg je warm water en een warm huis met behulp van een warmtepomp. 

Als het buiten erg koud is, kan het zijn dat de warmtepomp niet genoeg warmte uit de lucht kan halen. In dat geval ondersteunt de cv-ketel de warmtepomp. Dit betekent dat je zelfs op de koudste dagen warm water en een heerlijk warm huis hebt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Uw Naam*

Adres*

Postcode*

E-mail*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Opmerking*

Veel gestelde vragen
Zijn jullie aangesloten bij een branchorganisatie?
Kom ik in aanmerking voor subsidie op mijn hybride warmtepomp?