Met een warmtepomp hoef je tegenwoordig je huis niet meer te verwarmen met gas zoals een cv-ketel doet, maar met elektriciteit. Dit maakt een warmtepomp een geschikte manier om je woning energiezuiniger te maken. Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water en aardwarmte om deze om te zetten in warmte voor je woning. In woningen zonder gasaansluiting zorgt een volledig elektrische warmtepomp bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en de temperatuur van het sanitaire water. Voor bestaande woningen zal dit eerder een hybride warmtepomp zijn.

Aangezien een warmtepomp vrij prijzig is, kan de installatie ervan gezien worden als een investering op lange termijn. Over de jaren heen bespaar je namelijk veel geld en na enkele jaren maak je zelfs winst. Het verschil weten tussen een hybride en een volledig elektrische warmtepomp? En hoe je met ons in contact komt? Dat lees je hieronder.

Warmtepomp Oosterbeek

Wat is een hybride warmtepomp?

Kort gezegd is een hybride warmtepomp een combinatie tussen een warmtepomp en je bestaande of nieuwe cv-ketel. Hierbij zorgt de warmtepomp het grootste deel van het jaar voor de verwarming van je woning. Is het buiten enorm koud of is er binnenshuis plotseling behoefte aan enorme verwarming, dan schakelt de cv-ketel ter ondersteuning in. Een hybride warmtepomp is dus ook een goede tussenoplossing als je niet 100% gasloos kunt leven.

Wat is een all-electric warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp is, in tegenstelling tot de hybride warmtepomp, volledig gasloos. Het systeem kan zelfstandig warmte uit grondwater of lucht omzetten in energie om je huis te verwarmen zonder gas te gebruiken. Je woning moet wel aan bepaalde eisen voldoen voordat een all-electric warmtepomp geïnstalleerd kan worden. Zo moet je woning zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden wordt een all-electric warmtepomp meestal alleen in nieuwbouwwoningen toegepast.

Een warmtepomp installeren in regio Oosterbeek

Wil jij een warmtepomp geïnstalleerd hebben in de omgeving van Oosterbeek? Dan helpen wij jou bij Rutten Loodgieters graag verder. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.