Hybride Warmtepompen

Met hybride warmtepompen verbruik je zo’n 60 procent minder gas! Er zijn ook nog twee andere voordelen: je kunt een redelijke subsidie krijgen voor deze warmtepompen en daarnaast zul je uiteindelijk flink gaan besparen op je energierekeningen.

Wat zijn hybride warmtepompen?

Hybride warmtepompen zijn anders dan reguliere waterpompen aangezien ze samen met cv-ketels op gas werken. Ze verzorgen de regulatie van de warmte in je huis en ondersteunen de cv-ketel als het te lang duurt om het huis op te warmen of wanneer het bijvoorbeeld erg koud is in de winter. Ofwel, de pomp onttrekt de warmte aan de buitenlucht en gebruikt die om het huis te verwarmen.

Ook vermindert het je CO2-uitstoot aanzienlijk en daarom stelt de overheid subsidie beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke kopers.

Wanneer hybride warmtepompen?

Over het algemeen gebruiken we bij Rutten Loodgieters een vuistregel bij de overweging om een warmtepomp aan te schaffen:

 

  • Als je ketel ouder is dan 12 jaar raden we je aan om een nieuwe ketel + warmtepomp aan te schaffen. Je cv-ketel is in deze situatie vaak aan vervanging toe en zeker met de stijgende energieprijzen is het een goed moment voor de deze investering.
  • Wanneer je cv-ketel nog geen vijf jaar oud is, is het niet nodig om beide systemen te vervangen. Wel is het goed om na te denken of de investering voor jou de moeite waard is

We hebben een pagina gemaakt over de terugverdientijd van hybride warmtepompen. Lees hem hier

Nadelen hybride warmtepompen

  • Er zijn ook wat nadelen aan deze warmtepompen. Zo is het bijvoorbeeld verplicht dat het huis goed geïsoleerd is. Dat betekent vaak dat oudere huizen aan een aantal extra voorwaarden moeten voldoen. 
  • Ook moet er genoeg beschikbare ruimte zijn naast de cv-ketel. Een vereiste dat het huis goed geïsoleerd is en dat er naast de cv-ketel voldoende ruimte is om zo’n warmtepomp te plaatsen. 

We raden aan om de lijst van beste hybride warmtepompen 2022 te checken om een goede afweging te maken. 

Contact en vragen

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Onze experts helpen je graag verder!