Hybride warmtepomp prijs

Hybride warmtepompen zijn de laatste tijd erg gewild. Deze zorgen er namelijk voor dat er zo’n 60% minder gas wordt verbruikt. Zeker nu de energieprijzen zo stijgen is het dus goed voor je eigen portemonnee om hierin te investeren. Maar wat is een gemiddelde hybride warmtepomp prijs

Wat is de gemiddelde hybride warmtepomp prijs?

De prijs van een hybride warmtepomp kan een stuk lager uitvallen als je de mogelijkheden die je hebt goed benut. Er is vanuit de overheid namelijk subsidie (ISDE) te krijgen voor de aanschaf van een hybride warmtepomp, tegelijkertijd gaat ook de maandelijkse energierekening flink omlaag.

Als je het echt hebt over de gemiddelde hybride warmtepomp prijs (4KW) ligt dit meestal tussen de €5.000 en €7.000 euro. De meeste situaties zullen in aanmerking komen voor subsidie, dus van die prijs gaat er vervolgens gemiddeld zo’n 30% subsidie af. 

Wat is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?

Zoals zoveel dingen is dit een lastige vraag om een eenzijdig antwoord op te geven. De isolatie van je woning, je cv-ketel en de oppervlakte van je woning of pand zijn zaken die een groot verschil kunnen maken op het antwoord van deze vraag. 

  • Verbruik je relatief weinig gas (minder dan 1000m3 per jaar)? Dan valt er minder winst te behalen en ligt de terugverdientijd vaak boven de 10 jaar. 
  • Verbruik je relatief veel gas (meer dan 1000m3 per jaar)? Dan bespaar je meer (tussen de €350-600 op jaarbasis) en ligt de terugverdientijd tussen de 5-7 jaar.

Met zo’n hybride warmtepomp verbruik je dus zo’n 60 procent minder gas! Daarnaast zijn er nog twee andere voordelen; je kunt subsidie krijgen voor zo’n warmtepomp en je energierekening gaat omlaag.

Wat goed is om te begrijpen over deze hybride warmtepomp prijs, is dat het een investering is in jouw woning of pand die vandaag de dag een hoop zal gaan besparen op je energierekening, zowel nu als in de toekomst. Zo houd je meer geld over voor dat waar je zelf graag geld aan uit wil geven. Bekijk hier hoe het werkt en wat je kunt besparen.

Is jouw ketel ouder dan 12 jaar, dan raden wij je aan om na te gaan denken over een nieuwe ketel met een hybride warmtepomp. Heb je een ketel die minder dan vijf jaar oud is? Dan raden wij aan om een hybride warmtepomp toe te voegen. De cv-ketel kan dan namelijk nog ongeveer 14 jaar mee, net zoals de warmtepomp.

Contact over huidige prijzen

Voor meer informatie over warmtepompen kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers geven u graag advies