In dit artikel kom je te weten wat een hybride warmtepomp is en waarom zo’n pomp steeds populairder wordt. Na het lezen van dit artikel zal het je duidelijk zijn waarom je wel of niet voor zo’n warmtepomp moet kiezen.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een pomp die werkt op energie en elektriciteit. Daarom is het een duurzame pomp. Hij onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt die warmte om het huis te verwarmen. Een hybride warmtepomp wordt gebruikt in combinatie met een cv-ketel. Alleen als het buiten erg koud is of als het huis snel verwarmd moet worden, wordt de cv-ketel ingeschakeld. Hierdoor wordt veel minder energie verbruikt. Volgens onderzoek kan dit een besparing van zo’n 60 procent op je energierekening opleveren!

Een hybride warmtepomp bestaat uit vier onderdelen:

  1.       Een binnenunit
  2.       Een buitenunit
  3.       De (bestaande) centrale verwarmingsketel
  4.       Een thermostaat

Remeha Elga Ace

Een van de best geteste hybride warmtepompen is de Remeha Elga Ace. Dit is een specifieke warmtepomp die perfect past bij elke cv-ketel. Dit betekent dat je je huidige cv-installaties kunt uitbreiden met een hybride warmtepomp. Dit is een ideale manier om duurzamer te worden en geld te besparen. Omdat deze pomp op iedere cv-ketel past, hoef je niet te investeren in een nieuwe cv-ketel. Het nadeel is dat er voldoende ruimte moet zijn naast je huidige cv-ketel. Onze installateurs kunnen bij je langskomen om te kijken of je in aanmerking komt voor een Remeha Elga Ace. Omdat deze pomp bijdraagt aan groener wonen, ontvang je een subsidie van ongeveer € 2.500. De kosten van een dergelijke pomp zouden ongeveer €5.000 / €8.000 bedragen.

De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren; als je normaal veel gas verbruikt ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 7 jaar. Je zou dan ongeveer €350 tot €600 per jaar besparen.

Als je minder gas verbruikt, valt er ook minder te besparen. Dan zou de terugverdientijd meer dan 10 jaar zijn.

Contact

Voor verdere vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Onze experts helpen je graag verder.