Vloerverwarming aanleggen in uitbouw

Vloerverwarming aanleggen, Joris van de HagenlaanIn opdracht van Scheerder Aannemers heeft Rutten Loodgieters de aanleg van een vloerverwarming verzorgd. Deze was gesitueerd in een uitbouw, wat een ideale locatie is voor vloerverwarming. Dit omdat de meeste huizen en panden zijn ontworpen met traditionele radiatoren en een nieuwe uitbouw zich perfect leent voor een radiator­ en leidingloze vorm van verwarming.
Het aanleggen van vloerverwarming heeft meerdere voordelen. Allereerst is er geen sprake van luchtcirculatie en is deze vorm van verwarming ook geschikt voor mensen met een luchtwegaandoening. Daarnaast is het energiezuinig doordat de ruimte op een lagere temperatuur (1 á 2 graden lager) net zo behaaglijk aanvoelt als wat een traditionele radiator met een hogere temperatuur bereikt. Dit zorgt voor een jaarlijkse energiebesparing van enkele procenten en kan dus jaarlijks enkele tientjes schelen in de portemonnee.

Vloerverwarming aanleggen op traditionele wijze

Onze monteurs hebben voor dit project de uitbouw allereerst geprepareerd, waarna er bevestigingsnetten gelegd konden worden. Dit is gedaan omdat er gebruik is gemaakt van een zeer dunne vorm van vloerverwarming. Hierna zijn de slangen in diverse groepen gemonteerd en is een verdeler geplaatst. De functie van de verdeler is het doorpompen van steeds hetzelfde water, waarbij warm water uit de CV­ketel wordt toegevoegd als de temperatuur van het bestaande water te laag wordt. Dit wordt gemeten met een thermostaatkraan. Alles is dus aangesloten op het bestaande circuit van de woning.
Nadat de complete vloerverwarming was aangesloten, is er een cementdekvloer overheen gelegd. Dit is de basis voor een bovenvloer zoals tapijt of een andere vloerbedekking.

Meer weten of direct een vrijblijvende afspraak maken?

Hebt u na het lezen van bovenstaande projectomschrijving nog vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw (bedrijfs)pand te bespreken? Neem dan contact op met 026 388 40 10 of mail naar info@rutten-loodgieters.nl