Het vervangen van een zinken dakbedekking

Het vervangen van een zinken dakbedekkingRutten Loodgieters voert zowel binnen als buiten haar werkzaamheden uit. In dit geval ging het om een zinken dak en dus was het zaak om het dak weer wind­- en waterdicht te maken. Onze ervaren monteur Koen Huting heeft dit project van begin tot het eind met succes uitgevoerd.

Wat was er aan de hand? De zinken bedekking van de luifel was in zodanige staat dat deze niet meer te redden was. De zink was oud en op veel plekken niet meer aanwezig. Ook waren er verschillende scheuren ontstaan wat zorgde voor een akelige lekkage. Door de ouderdom van de luifel en dus het zinkwerk kon dit helaas niet meer gesoldeerd worden. Om het nog even erger te maken was er door oxidatie geen goede hechting meer mogelijk en was er nog nét geen houtrot ontstaan. Er was dus maar één oplossing: de zinken bedekking van het dak compleet vervangen.
Toen de ernst van de situatie duidelijk was, is het geheel ingemeten en in onze werkplaats op maat gemaakt. Voor een zo’n strak mogelijke afwerking is gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘kraallijst’. Dit is een zinken daklijst met een kraalrand. Op deze wijze wordt een optimale weerstand tegen alle weersomstandigheden gegarandeerd. Hierna heeft Koen het gloednieuwe zinken dak gemonteerd op de bestaande houten constructie.

Met deze compleet nieuwe zinken dakbedekking is de luifel de komende jaren weer optimaal beschermd tegen de vele weertypen die Nederland kent. Uiteraard is elke luifel anders en is elk project maatwerk. Door onze jarenlange ervaring gaan wij die uitdaging natuurlijk niet uit de weg.

Meer weten of direct een vrijblijvende afspraak maken?

Hebt u na het lezen van bovenstaande projectomschrijving nog vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw (bedrijfs)pand te bespreken? Neem dan contact op met 026 388 40 10 of mail naar info@rutten-loodgieters.nl