Radiatoren plaatsen in een gloednieuwe woning

IMG_8315Voor een wat kleinere opdracht in Duiven heeft Rutten Loodgieters de radiatoren gemonteerd. Het leuke was dat dit is gebeurd in een net geschilderde nieuwbouw woning. Het was dus eigenlijk de kers op de taart, waarna de nieuwe bewoners konden gaan genieten van hun splinternieuwe woning.
Het is een groot verschil tussen oude en nieuwe woningen: de plaatsing van een radiator. Om een goede werking van de verwarming te garanderen zal de positionering van de radiatoren een grote impact hebben. In veel oude huizen is het nog zo dat de radiator op een onnatuurlijke locatie is geplaatst. Bij de wat modernere woningen wordt hier een stuk beter over nagedacht. Hier is in de afgelopen jaren dus veel winst geboekt.

Ideale plaatsing van een radiator

Als een radiator wordt geplaatst, wordt dit bij voorkeur tegen een buitenmuur gedaan, onder het vensterraam. Deze opstelling garandeert betere warmtespreiding in de ruimte waar de radiator is geplaatst. De achterkant van de radiator straalt warmte uit naar de achterliggende wand, waardoor de temperatuur van deze wand hoger zijn dan de temperatuur van de andere wanden in de ruimte. Hierdoor is het zo dat de verliezen door het stuk wand achter de radiator ongeveer verdubbelen. Om dit op te vangen hanteert Rutten Loodgieters een aantal handige vuistregels als het gaat om radiatoren plaatsen:
● bepaal de locatie van de radiatoren in een zo vroeg mogelijk stadium.
● plaats een aluminiumfolie achter de radiator met de reflecterende zijde naar de
radiator.
● isoleer de muur met de radiator nog wat extra om de warmteverliezen zoveel
mogelijk te beperken.

Meer weten of direct een vrijblijvende afspraak maken?

Hebt u na het lezen van bovenstaande projectomschrijving nog vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw (bedrijfs)pand te bespreken? Neem dan contact op met 026 388 40 10 of mail naar info@rutten-loodgieters.nl