Het lood vervangen van een schoorsteen

Lood vervangen schoorsteenHet is een bekend verschijnsel wat al decennia lang voorkomt: de schoorsteen die een zwakke plek vormt in de verdediging tegen regenwater. Dit komt met name voor in oudere huizen, waar vochtplekken op het plafond en de muur rondom de schoorsteen een bekend verschijnsel is. Dit was ook het geval bij een pand in de Driekoningenstraat in Arnhem. Hier was door slecht loodwerk een lekkage ontstaan, welke door onze monteur is gerepareerd.
Het betrof een opdracht voor één van onze vaste opdrachtgevers: Sibbeles Vastgoed, welke ook in Arnhem is gevestigd. Rutten Loodgieters is de vaste aannemer als er in één van de panden van Sibbeles Vastgoed een relevant probleem onstaat. Zo ook in de Driekoningenstraat.
De schoorsteen was zo verweerd dat de gehele constructie poreus geworden was. Het ging hierbij om het loketlood aan de zijkant van de schoorsteen, het voetlood aan de voorkant en als laatste het broekstuk aan de achterkant.

Het belang van goed lood onderhoud

Lood plaatsen is een zeer beproefde methode om de aanhechting tussen onderdelen van een gebouw geheel waterdicht of waterkerend te maken. Ook komt dit de duurzaamheid van een woning of (bedrijfs)pand enorm ten goede. Door de jaren heen slijt lood, wordt het dunner en kan het lood gaan scheuren. Slecht lood, te dun lood of gescheurd lood kan leiden tot een lekkage. Uiteraard is de wijze waarop het lood is aangebracht van groot belang voor de duurzaamheid.
Naast de inhoudelijke werkzaamheden om de lekkage op te lossen, heeft onze monteur op een zeer veilige manier gewerkt. Omdat er op grote hoogte wordt gewerkt is het van belang dat er op een veilige manier wordt geklommen. Rutten Loodgieters hecht hier veel waarde aan.

Meer weten of direct een vrijblijvende afspraak maken?

Hebt u na het lezen van bovenstaande projectomschrijving nog vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw (bedrijfs)pand te bespreken? Neem dan contact op met 026 388 40 10 of mail naar info@rutten-loodgieters.nl