145 meter dakgoot vervangen

Dakgoot plaatsen Insula DeiWoonzorgcentrum Insula Dei is een Arnhemse stichting die zich inzet voor het aanbieden van huisvesting, begeleiding, verzorging, verpleging, behandeling, dienstverlening en ondersteuning aan van ouderen die daar aantoonbaar behoefte aan hebben. Het woonzorgcentrum is op een werkelijk prachtige locatie ­grenzend aan Park Angerenstein­ gevestigd. Rutten Loodgieters heeft in opdracht ruim 145 meter aan dakgoot vervangen.
De oude dakgoten bestonden voor een groot gedeelte uit oud zink. Door jarenlange oxidatie was deze niet meer te repareren door het simpelweg dicht te lassen. Ook waren er in de afgelopen jaren al diverse reparaties uitgevoerd om ontstane lekkages op te lossen. Uiteindelijk kwam het advies op tafel om de complete dakgoot te vervangen, om zo verder verval en bijkomende extra kosten te besparen.

Dakgoten plaatsen met oog op alle weersomstandigheden

Na een uitvoerige inspectie is een offerte opgemaakt en aan het woonzorgcentrum voorgelegd. Nadat akkoord was gegeven is een dakrailing gemonteerd. Dit is gedaan voor de veiligheid van onze monteurs Jamie en (geheel toevallig) Jamie. Op deze manier konden zij hun werkzaamheden op verantwoorde wijze uitvoeren en het zink inmeten. Het zink is daarna in de fabriek in 3 meter stukken gezet.
Om rekening te houden met de uitzet van het zink is gebruik gemaakt van zogenaamde separatiebanden. Dit omdat zink krimpt en uitzet als het buiten respectievelijk warmer en kouder wordt en de separatiebanden zorgen ervoor dat het soldeerwerk niet kan scheuren. De geplaatste dakgoten liggen op die manier ‘los’ en bestaan uit diverse hoeken en gootstukken om zo optimaal aan te sluiten op het pand. Uiteindelijk heeft Rutten Loodgieters dit project in slechts één maand uitgevoerd.

Meer weten of direct een vrijblijvende afspraak maken?

Hebt u na het lezen van bovenstaande projectomschrijving nog vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw (bedrijfs)pand te bespreken? Neem dan contact op met 026 388 40 10 of mail naar info@rutten-loodgieters.nl